[...] się wyłącznie mieszaniem białek wynika po prostu z zazdrości i frustracji, że są oni jedynym producentem w Polsce, a reszta musi je kupować ze sporym narzutem. Wiem od źródła, że jeden z krajowych potentatów mieszająco-pakujących, na wieść o rozpoczęciu produkcji WPC, natychmiast zaoferował pakowanie, ale pod swoim szyldem. Na szczęście [...]
[...] się wyłącznie mieszaniem białek wynika po prostu z zazdrości i frustracji, że są oni jedynym producentem w Polsce, a reszta musi je kupować ze sporym narzutem. Wiem od źródła, że jeden z krajowych potentatów mieszająco-pakujących, na wieść o rozpoczęciu produkcji WPC, natychmiast zaoferował pakowanie, ale pod swoim szyldem. Na szczęście [...]
[...] itd druga połowa to mąki/ dżemy /carbo po trenigu często na tłuszcze zdrowe tak nie patrze, ale jak trzeba dobić to dobijam przeważnie orzechami włoskimi... Co do źródła węgli nie widzę dużej różnicy, a póki nie podlewa jakoś masakrycznie to pozwalam sobie na teorytycznie słabe źródła. Raz jem mega czysto raz mniej. Masa to masa ;-) [...]
Też czytałam kiedyś i oglądałam na Facebooku porady, że można liczyć w ten sposób - białko tylko ze źródeł białka, węgle tylko ze źródła węgli, tłuszcze tylko ze źródła tłuszczy. Ale nie wiem, jak to ma działać w praktyce. Może u mężczyzn się sprawdza, kiedy ćwiczą " na masę" i ich zapotrzebowanie na kcal jest dużo większe, i wtedy te [...]
[...] czasu problemy z miesiączką. Utrzymywanie podaży zdrowych tłuszczy na odpowiednim poziomie jest dla kobiecego zdrowia szalenie ważne. Jeśli chodzi o tłuszcze, to jako ich źródła wybieraj tłuste ryby, tłuste mięso, jajka, orzechy (włoskie, laskowe, brazylijskie), awokado, masło klarowane. Masz w diecie bardzo dużo cukrów prostych. Owoce, miód, [...]
[...] od węgli nie wspomoże trawienia Ps. Ja bym na Twoim miejscu zamiast nowinek z Internetu wziął jakiś akademicki podręcznik o żywieniu człowieka, anatomii i fizjologii i u źródła się dowiedział, co się wchłania, jak wchłania i jak człowiek funkcjonuje. Bo jakoś nawet w starożytności ludzie łączyli w posiłkach różne źródła substancji [...]
Jak dla mnie to za dużo białka na śniadanie. Do tego 0 węglowodanów! Ogólnie za dużo białka, sama pierś z kurczaka? Gdzie inne źródła biaka? Ryby? 2 Jaja (tyle co nic? Twaróg? Gdzie owoce? Warzywa? Tłuszczy troche za mało.Staraj się je podbić kosztem węglowodanów, ale nie więcej niż 1g na kg ciała (niektóre źródła mówią o 25% kcal w diecie)
Pomysł obniżania kalorii o 150 tygodniowo - w mojej ocenie nie znajduje uzasadnienie będziesz się dalej otłuszczał... Wchodzisz na bilans redukcyjny i go trzymasz.. Jeśłi wga spada, nic nie modyfikujesz, nie tniesz kalorii.... Praca nad sylwetka opiera się na obserwacji i elastycznej rekacji nie zas trzymaniu się terminarza - teraz tnę o 150, a [...]
[...] teoria ta ma też wiele innych czynników jak chociażby płeć, typ budowy czy sama waga wzrost. Tak? A co jeśli ktoś jest na diecie tłuszczowej ;-)? Powiem tak, nie ma jednego źródła, cenie ludzi, którzy nie zamykają się na "inna" widzę, dla mnie kimś takim jest nasz Tadziu Sowiński, który nie leci jednym nurtem, ale ma wiele poglądów dietetycznych [...]
Cześć! Twój organizm spala bez przerwy mieszankę węglowodanów i tłuszczy. W zależności od intensywności wysiłku ta mieszanka ma różne proporcje. Organizm ma trzy źródła energii z których może skorzystać: - Glikogen - glukoza zmagazynowa w mięśniach, - Tłuszcz - podskórny jak również trzewny lub zmagazynowany w mięśniach, - Mięśnie - do spalania [...]
Etap I Dni 1-13 Dni 1-5: Przyspieszamy spalanie tłuszczu Punkt 1: Zmniejszyć o połowę spożycie węglowodanów. Dla naszego kulturysty oznacza to zejście do 175g dzinnie. Zmniejszenie spożycia węglowodanów powoduje zmniejszenie rezerw glikogenu w mięśniach i w wątrobie, co z kolei pobudza organizm do spalania tłuszczu. Trzeba na to poczekać dzień [...]
Co sądzicie o poniższym artykule? ..: Wprowadzenie :.. Każdy sportowiec przeżywa kiedyś chwile kryzysu, gdy w pogoni za sukcesem stawiawszystko na jedną kartę. Wszyscy dobrze wiemy jak trudno jest osiągnąć super wygląd na konkretny dzień zawodów. Nie trzeba być wcale zawodowym kulturystą, by rozumieć potrzebę doprowadzenia swej sylwetki do [...]
[...] wątrobie, co z kolei pobudza organizm do spalania tłuszczu. Trzeba na to poczekać dzień lub dwa. Trzeciego dnia organizm zaczyna być w dużym stopniu zależny od tłuszczu jako źródła energii. Ta faza zaczyna się pierwszego dnia i trwa do dnia jedenastego. Punkt 2: Zwiększyć spożycie białka o połowę. Gdy węglowodany idą w dół, białko musi iść w [...]
[...] wątrobie, co z kolei pobudza organizm do spalania tłuszczu. Trzeba na to poczekać dzień lub dwa. Trzeciego dnia organizm zaczyna być w dużym stopniu zależny od tłuszczu jako źródła energii. Ta faza zaczyna się pierwszego dnia i trwa do dnia jedenastego. Punkt 2: Zwiększyć spożycie białka o połowę. Gdy węglowodany idą w dół, białko musi iść w [...]
[...] wątrobie, co z kolei pobudza organizm do spalania tłuszczu. Trzeba na to poczekać dzień lub dwa. Trzeciego dnia organizm zaczyna być w dużym stopniu zależny od tłuszczu jako źródła energii. Ta faza zaczyna się pierwszego dnia i trwa do dnia jedenastego. Punkt 2: Zwiększyć spożycie białka o połowę. Gdy węglowodany idą w dół, białko musi iść w [...]
[...] wątrobie, co z kolei pobudza organizm do spalania tłuszczu. Trzeba na to poczekać dzień lub dwa. Trzeciego dnia organizm zaczyna być w dużym stopniu zależny od tłuszczu jako źródła energii. Ta faza zaczyna się pierwszego dnia i trwa do dnia jedenastego. Punkt 2: Zwiększyć spożycie białka o połowę. Gdy węglowodany idą w dół, białko musi iść w [...]
[...] protein). Natomiast białka jaj, jedynie w postaci koncentratów (ok. 80% protein). 2. Co jest najlepszym źródłem białka? Tu zdania są podzielone... Nie ma jednego najlepszego źródła. Każdy rodzaj białka ma swoje plusy, które czynią go potrzebnym i użytecznym. Na przykład serwatka szybko się wchłania, ma korzystny wpływ na funkcje immunologiczne, [...]
[...] wątrobie, co z kolei pobudza organizm do spalania tłuszczu. Trzeba na to poczekać dzień lub dwa. Trzeciego dnia organizm zaczyna być w dużym stopniu zależny od tłuszczu jako źródła energii. Ta faza zaczyna się pierwszego dnia i trwa do dnia jedenastego Punkt 2: Zwiększyć spożycie białka o połowę. Gdy węglowodany idą w dół, białko musi iść w [...]
[...] wątrobie, co z kolei pobudza organizm do spalania tłuszczu. Trzeba na to poczekać dzień lub dwa. Trzeciego dnia organizm zaczyna być w dużym stopniu zależny od tłuszczu jako źródła energii. Ta faza zaczyna się pierwszego dnia i trwa do dnia jedenastego Punkt 2: Zwiększyć spożycie białka o połowę. Gdy węglowodany idą w dół, białko musi iść w [...]
[...] cztero-, pięciokrotnie (zależnie od charakteru dyscypliny i metodyki treningowej) więcej białka niż urzędnik. Dowóz białka powinien być tu zatem większy. W zależności od źródła informacji mówi się o 2g, 2,5g 3g, a nawet 4gramach na 1 kg wagi ciała do uzyskania dodatniego bilansu azotowego w organizmie, czyli stanu, w którym synteza białka [...]